Question Bank

Page 1 of 1

1. The question below consists of two statements, S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient to answer the question. A1. If the answer can be obtained from S1 alone, but not from S2 alone. A2. If the answer can be obtained from S2 alone, but not from S1 alone. A3. If the answer can be obtained from S1 and S2 together, although neither statement alone is sufficient. A5. If the answer cannot be obtained even after using both S1 and S2 together, and more information is required. A bus is moving on the main road of a city. What is its speed in km/h? S1: The bus is moving at a speed of $x$ meters per second. S2: The path of the bus is circular.

2. The question below consists of two statements, S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient to answer the question. A1. If the answer can be obtained from S1 alone, but not from S2 alone. A2. If the answer can be obtained from S2 alone, but not from S1 alone. A4. If S1 alone is sufficient and S2 alone is sufficient to obtain the answer. A5. If the answer cannot be obtained even after using both S1 and S2 together, and more information is required. The distance between two cities A and B is 80 km. A car contains 4 litres of petrol. Can the car cover the distance between the two cities? S1: The car is driven at a speed of 45 km/h. S2: The car consumes 1 litre of petrol per 20 km.

3. The question below consists of two statements, S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient to answer the question. A2. If the answer can be obtained from S2 alone, but not from S1 alone. A3. If the answer can be obtained from S1 and S2 together, although neither statement alone is sufficient. A4. If S1 alone is sufficient and S2 alone is sufficient to obtain the answer. A5. If the answer cannot be obtained even after using both S1 and S2 together, and more information is required. What was Sunita's income in the year 2008? S1: Sunita's income in 2006 was $10%$ less than her income in 2007. S2: Sunita's total income in the years 2006, 2007, and 2008 is Rs. 5 lakh.

4. The question below consists of two statements, S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient to answer the question. A2. If the answer can be obtained from S2 alone, but not from S1 alone. A3. If the answer can be obtained from S1 and S2 together, although neither statement alone is sufficient. A4. If S1 alone is sufficient and S2 alone is sufficient to obtain the answer. A5. If the answer cannot be obtained even after using both S1 and S2 together, and more information is required. How much money do Mohan and Mukesh have together? S1: Mohan has 10 rupees more than Mukesh. S2: Mukesh has 15 rupees less than Mohan.

5. There is a question and two statements S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient or not to answer the question. A2) If you get the answer from S2 alone but not from S1 alone. A3) If you get the answer from S1 and S2 together although neither statement in itself is sufficient to answer the question. A4) If S1 alone is sufficient in itself and S2 alone is sufficient in itself to get the answer. A5) If you do not get the answer from S1 and S2 together and some more information is required to get the answer. Question: What is the age of Umesh? S1: Mahendra is 3 years younger than his sister. S2: Age of Umesh is half the age of Mahendra.

6. There is a question and two statements S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient or not to answer the question. A1) If you get the answer from S1 alone but not from S2 alone. A2) If you get the answer from S2 alone but not from S1 alone. A3) If you get the answer from S1 and S2 together although neither statement in itself is sufficient to answer the question. A5) If you do not get the answer from S1 and S2 together and some more information is required to get the answer. Question: Is a three-digit number divisible by 8? S1: Digit in the unit’s place is greater than the digit in the ten’s place. S2: This number is divisible by 2 and 4.

7. There is a question and two statements S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient or not to answer the question. A1) If you get the answer from S1 alone but not from S2 alone. A2) If you get the answer from S2 alone but not from S1 alone. A3) If you get the answer from S1 and S2 together although neither statement in itself is sufficient to answer the question. A5) If you do not get the answer from S1 and S2 together and some more information is required to get the answer. Question: What is the area of the square? S1: Perimeter of the square is 20 cm. S2: One side of the square is 5 cm.

8. There is a question and two statements S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient or not to answer the question. A1) If you get the answer from S1 alone but not from S2 alone. A2) If you get the answer from S2 alone but not from S1 alone. A3) If you get the answer from S1 and S2 together although neither statement in itself is sufficient to answer the question. A4) If S1 alone is sufficient in itself and S2 alone is sufficient in itself to get the answer. Question: What is the minimum percentage to pass some examination? S1: Suneel obtained 25% marks in the examination and Sudheer obtained 200 marks, which are 40 more than the marks of Suneel. S2: Suneel obtained 64 marks less than the minimum passing marks.

9. There is a question and two statements S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient or not to answer the question. A1) If you get the answer from S1 alone but not from S2 alone. A2) If you get the answer from S2 alone but not from S1 alone. A3) If you get the answer from S1 and S2 together although neither statement in itself is sufficient to answer the question. A5) If you do not get the answer from S1 and S2 together and some more information is required to get the answer. Question: What is the speed of the car? S1: Car covers 100 km in 2\frac{1}{2} hours. S2: Car travels a total distance of 120 km.

10. There is a question and two statements S1 and S2. You have to decide whether the statements are sufficient or not to answer the question. A1) If you get the answer from S1 alone but not from S2 alone. A2) If you get the answer from S2 alone but not from S1 alone. A3) If you get the answer from S1 and S2 together although neither statement in itself is sufficient to answer the question. A4) If S1 alone is sufficient in itself and S2 alone is sufficient in itself to get the answer. Question: In how many days will 4 men complete some work? S1: 2 men and 3 women complete the work in 8 days. S2: 6 men complete the work in 5 days.